Uniek: Filmmaker Tim Burton exposeert in Genk

Uniek: Filmmaker Tim Burton exposeert in Genk

Als visionaire filmregisseur en producent wordt Tim Burton internationaal erkend en gelauwerd voor zijn films als Batman, Edward Scissorhands, Planet of the Apes, Charlie and the Chocolate Factory en Alice in Wonderland. 

Van 15 augustus tot en met 28 november kan je in The World of Tim Burton meer dan 400 objecten van zijn artistieke werk geordend per thema gaan bezichtigen.

The World of Tim Burton tentoonstelling in C-mine.

Weet je niet wie Tim Burton is, dan kan je de tentoonstelling ook met een gids bezoeken. Anne-Sophie Van de Vyve is één van de gidsen. Herbeluister hier het interview.

Burton Café

 

Je kan een pauze inlassen in het decor van één van Tim Burton’s films Big Fish, waar chef kok Giovanni Oosters je een assortiment aan mexicaanse cinema snacks en wafels voorschotelt. Herbeluister hier het interview.

Chef kok Giovanni Oosters in Burton café

 

Voor de ultieme Tim Burton fans is er ook nog de Burton Shop waar je exclusieve merchandising en gadgets kan bekomen. Herbeluister hier het interview met Serge Dehon.

Je kan ook online bestellen klik hier

Serge Dehon van Shop for Geek

Tim Burton gadgets

Burton Shop – Exclusief beeld van Edward Scissorhands

 

Tim Burton was al eens in België voor opnames van één van zijn laatste films Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children en eind september komt hij terug en ditmaal nu naar Genk. Herbeluister hier het interview met Hanna Simons van C-Mine.

Alle info over de tentoonstelling vind je hier

 

Jenny He is een curator van New York die de afgelopen 5 jaar met de tentoonstelling de hele wereld rondreist. Herbeluister hier een deel van haar rondleiding.

Jenny He heeft een goeie band met Tim Burton en het multiculturele Genk spreekt haar enorm aan. Herbeluister hier het gesprek met Jenny.

 

Persconferentie Jo Klaps (Scenograaf), Hanna Simons (C-mine), Jenny He (Curator exhibition The World of Tim Burton), Wim Dries (Burgemeester Stad Genk)

De tentoonstelling heeft een internationale aantrek. Dit gaat het toerisme in Genk zeker ten goede komen. Beluister hier het interview met Schepen van economie en toerisme Lotte Trippaers.

Burgemeester Wim Dries is zeer benieuwd naar de bevindingen van Tim Burton over de C-mine site. Herbeluister hier het interview.

 

 

Dit artikel werd geschreven door:

Hadewig Weyen

    .