Rode Kruis kan niet lachen met getuigenis Els Colemont in de krant

Rode Kruis kan niet lachen met getuigenis Els Colemont in de krant

Els Colemont is al meer dan drie jaar vrijwilliger in het asielcentrum van Helchteren, maar moet er nu noodgedwongen mee ophouden. In Het Belang Van Limburg vertelde Els over haar ervaringen: “Ik had wel verwacht dat het Rode Kruis meer open was”, kopt de krant. Net dat artikel sloeg in het verkeerde keelgat bij het asielcentrum, laat Els onze redactie weten.

“Ik ben vooral erg geschrokken door de reactie die ik heb gekregen. Ik wilde Limburgers laten horen dat er mensen wonen. Mensen met een persoonlijkheid, met talenten, en die moeten we individueel respecteren. En daar heeft het Rode Kruis nog wel wat bij te benen. Al moet ik erbij zeggen dat de mensen die er werken wel heel erg hun best doen. Het probleem ligt vooral bij het systeem.”

“Deze mensen zijn niet geboren als vluchteling”
Intussen werd bekendgemaakt dat het asielcentrum negen maanden langer zal openblijven. Een goeie zaak, volgens Els. “Asielzoekers moeten ergens opgevangen worden en wij hebben er nu de middelen voor. Al zou net iets meer dan bed, bad, brood wel beter zijn. De asielzoekers hebben geen goeie reputatie, maar in werkelijkheid zijn het vaak erg lieve mensen met het hart op de juiste plaats. Die mensen zijn niet geboren als vluchteling.”

Beluister hieronder het volledige verhaal: 

Beluister hieronder het volledige verhaal:

 

Dit artikel werd geschreven door:

Lenn Melotte

    .