Ontdek onze artiesten voor het MFY-Opendeurweekend!

Ontdek onze artiesten voor het MFY-Opendeurweekend!

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus organiseren we bij MFY naar goede gewoonte ons opendeurweekend. En dit jaar gooien we onze deuren maar liefst drie dagen lang open. Je kan komen genieten van de zon, de sfeer, ijs, gin-tonic, paëlla, frietjes en andere snacks. Maar geen opendeurweekend zonder artiesten uiteraard. Daarom lijsten we ze even voor je op.

VRIJDAG 26 AUGUSTUS

22U00: K3 (JENS, HADEWIG & TIMO)

Dia4

Je kent ze waarschijnlijk onder heel andere namen, de meisjes van K3. Maar speciaal voor ons opendeurweekend kruipen Jens, Hadewig en Timo in de huid van Hanne, Klaasje en Marthe. En dat mag je best letterlijk nemen. Ze brengen op het MFY-podium hun grote hit ‘Tienduizend luchtballonnen’. Dit hilarisch optreden wil je niet missen.

 

ZATERDAG 27 AUGUSTUS

17U00: NICK ROSSEEL

Dia5

Nick Rosseel is 21 jaar en is singer-songwriter. Met pen, papier, gitaar en stem in de aanslag probeert hij jou er zonder al te veel complimenten van te overtuigen dat simpele muziek de schoonste is; het leven is al ingewikkeld genoeg. Je kent hem misschien van het vorige seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’, waar hij kon doorstoten naar de liveshows.

19U30: FONZY FONS

Dia6

In de Genkse slang verteld Fonzy Fons het alledaagse leven in een niet zo alledaagse stad als Genk, een stad waar talen, rassen en culturen samengevloeid zijn tot één gemeenschap. Fonzy Fons laat poppy beats samenkomen met rap en humor en wordt hierdoor geïnspireerd door vele andere genres zoals: funk, house, d&b, trap, jazz,… die hij naar zijn eigen stijl ombuigt tot wat mensen nu al “een typisch Fonzy nummer” noemen.

21U00: IPI

Dia7

Nog wat Genks geweld op ons MFY-podium, ondertussen kind aan huis ook bij ons. Ipi is rapper en kwam door de muziek op het rechte pad. Hij bracht al enkele nummers live op MFY, en stond deze zomer zelfs op het dak van het Q Beach House. Nu keert hij terug naar MFY om het beste van zichzelf te geven, voor zijn eerste videoclip zal ingeblikt worden.

22U00: INTERSTATE 74

Dia8

Interstate 74 is de band die is voortgekomen uit de coverband “Out of Cash “. Interstate 74 is de snelweg die hetzelfde nummer heeft als de lokale snelweg die door het midden van onze thuisstad ,de N74 loopt. De frontman van Interstate 74 kent u zeker, het is Arnd Van Vlierden, ook wel bekend als ex-deelnemer van ‘The Voice van Vlaanderen’.

 

ZONDAG 28 AUGUSTUS

12U00: MAARTEN COX

Dia9

Na zijn deelname aan ‘Idool’ in 2004, ging het hard voor de Limburgse Maarten Cox. Nadat hij zesde werd in het programma, bracht hij een album uit met onder andere de klassieker ‘Malle Babbe’. Enkele jaren later werd hij schermgezicht bij TVL en bracht hij ook eigen nummers uit. Nu zondag dus, een ware klepper op ons MFY-podium.

13U00: SANNE & JEROEN

Dia10

Sanne & Jeroen, een koppel dat niet alleen de liefde bij elkaar vond, maar ook de muziek. Beiden waren ze al lang bezig met muziek voor ze mekaar vonden, maar toch bracht muziek iets magisch bij aan dit koppel. Sanne zingt en Jeroen verzorgt de liedjes van de streepjes gitaar. Het koppel nam deel aan ‘Talent der Lage Landen’ en heel wat mensen vinden hun performances magisch.

15U00: ZITA

Dia11

We zijn grote fan van de negenjarige(!) Zita. Deze Genkse ster wist met haar prachtstem de jury en duizenden kijkers van ‘The Voice van Vlaanderen’ te veroveren. Zita werd toen als jongste kandidaat van het tweede seizoen gecoacht door Natalia. Op Kids on stage, de kidsversie van ‘Genk On Stage’ mocht Zita opnieuw voor een groot publiek optreden.

17U00: JOYCE LEMMENS

Dia12

Joyce Lemmens, de 21-jarige Limburgse singer-songwriter, was als klein meisje al actief bezig met muziek. De goedlachse en enthousiaste Joyce liet aan het grote publiek voor het eerst van zich horen toen ze in december 2012 ‘De Muziekklas van Radio 2 met Tom Dice’ won en het nummer ‘Omdat ik van je hou’ uitbracht. Twee jaar later nam ze deel aan Eurosong 2014. Joyce legde een mooi parcours af, maar net voor de halve finale eindigde haar Eurosong-avontuur.

18U00: THE BARSTOOL PROPHETS

Dia13

The Barstool Prophets is in het leven geroepen door bevriende muziekliefhebbers. Ze maken voornamelijk Indie-Blues-muziek. Stije Frederix, Tibeau Depypere en Matthieu Walgraeve staan op zondag op ons podium.

22U00: PORTRAIT B

Dia14

En dan onze afsluiters, de mannen van Portrait B. Ze hebben al zowat overal gestaan. Van de hipste rockpub in Londen tot de kleinste café’s hier in Limburg. Dr vijfkoppige band uit Maasmechelen, werd opgericht in 2010. Met een jonge, talentvolle frontman, Yannick, toetst de band de grenzen af tussen elektronische pop en melancholische rock: gelaagd en afwisselend. Met hun strak samenspel bouwt Portrait B intussen zowat overal een sterke live-reputatie op. Ze spelen heel wat gigs in zowel Nederland als België, steeds gevolgd door een trouwe schare fans.

Na deze resem topartiesten zal wel zin hebben om af te komen. Ons advies: zeker doen! Je gaat er geen spijt van hebben… Als opwarming kan je de MFY-app al even downloaden en opzetten.

 

 

Dit artikel werd geschreven door:

Yannick Gijbels

    .