Waarom jij zondagmiddag in de Sonnisstraat moet zijn

ByTimo Piredda

Waarom jij zondagmiddag in de Sonnisstraat moet zijn

Heb je zondag 10 juni nog geen plannen? Dan kan je misschien eens een kijkje gaan nemen op de rommelmarkt in de Sonnisstraat in Helchteren. Buiten leuke spullen die er te koop staan, zullen ook de hondjes van de hondenschool aanwezig zijn. Voor meer info en alle andere randanimatie kan je hieronder het interview met organisator Peter beluisteren. 

ByTimo Piredda

FotoGroepHouthalen exposeert werk in Kerkje van Laak

FotoGroepHouthalen organiseerde afgelopen weekend een fototentoonstelling in het Kerkje van Laak. Timo belde met voorzitter Fons, ze hadden het onder andere over de fotozoektocht en de geselecteerde werken die je er kan vinden.

Beluister het gesprekje hieronder.

ByLenn Melotte

Sensatiofestival dompelt jongeren onder in cultuur

Het Sensatiofestival uit Meulenberg draait dit weekend op volle toeren. Initiatiefnemers Gerard en Trudie trekken het evenement dit jaar open en organiseren ook tal van activiteiten buiten de muren van De Goei Wei. Aan het Huis Van Abraham in Meulenberg kwamen 50 kinderen zich uitleven met cultuur. Ze konden er schilderen, tekenen met krijt, luisteren naar percussie en nog veel meer. “We willen vooral mensen verbinden met elkaar en zaadjes planten voor de toekomst van deze wijk”, zegt organisator Gerard Aerts. 

Percussie Bart leerde de kinderen waarvoor percussie staat.

 

 

 

 

 

Er was ook een ‘dixieland’ band uit Meulenberg met culturele muziek.

 

 

 

 

 

Frans Swartelé kwam verhalen vertellen uit het buitenland over kinderrechten.

ByLenn Melotte

Heidebrand schietterrein onder controle, geen gevaar voor bezoekers Extrema Outdoor

Rond half 7 vanochtend werd de brandweer opgeroepen voor een heidebrand op de schietterreinen in Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle waardoor de brand zich beperkte tot 5 van de 2500 hectare natuur. Er was veel reukhinder in het centrum van Houthalen, Laak en ook op de terreinen van Extrema. ‘Er was geen gevaar voor de festivalgangers’ laat burgemeerster Alain Yzermans weten. ‘Mogelijk is er kwaadopzet in het spel maar dat moet verder onderzocht worden.’

Herbeluister hier het interview met burgemeester Yzermans over de stand van zaken.

 

ByTimo Piredda

Win een cadeau voor Moederdag met THX MOM

Zondag 13 mei is het weer zo ver, Moederdag. Naar jaarlijkse gewoonte presenteert Timo Piredda dan THX MOM, een speciale show voor alle mama’s. Er worden ook een heleboel leuke prijzen weggeven, voor iedereen die geen flauw idee heeft wat hij/zij zou moeten kopen. 

Wil je kans maken op één van die mooie prijzen? Schrijf je hieronder dan snel in! De enige voorwaarde, je moet zondag 13 mei één uurtje opofferen om in onze studio in Helchteren je prijs te verdienen. Tot dan?