MFY sluit Houthalense Hemels af

MFY sluit Houthalense Hemels af

Zondag 11 september, toen sloten we met onze radiocaravan de actie Houthalense Hemels af aan het Nac. De actie bestond uit een tentoonstelling die uitmond in de top van het Nac, het oog van daubechies. Hier kon je wegdromen in de ligzetels en een blik werpen op de prachtige wolken. De mooiste foto’s die worden gepost met de #houthalensehemels zijn binnenkort te bekijken via de website van het gemeentebestuur.

De hele zomer lang zat Brenda aan de balie in het Nac op zondagen om de bezoekers uitleg te geven over de tentoonstelling en om ze wegwijs te maken.

Foto: Marie-Louise Vangeel

Foto: Marie-Louise Vangeel

De nog piepjonge Clara Verbraeken, kleindochter van fotografe Marie-Louise Vangeel kwam langs om de kunstwerken te bekijken. Samen met haar gingen we kijken wat we konden zien in de werken.

dsc_0129Geheel toevallig kwamen we ook Els Colemont tegen. Zij is vrijwilligster in het asielcentrum van Helchteren, wat binnenkort op 24 september een opendeurdag houd. Zij roept ons op om allemaal eens te komen nieuwsgierigen in het centrum.

“We leggen de link naar terrorisme maar de asielzoekers zijn er net van gevlucht”

dsc_0149Verschillende verenigingen en inwoners kwamen ook langs om ons te laten kennismaken met hun vereniging of hobby. Zo ook Mia van Okra Houthalen-Helchteren. Zij zoeken nog nieuwen 55+ leden om hun vereniging te vervolledigen.

De jongste bezoekers van vandaag waren toch wel de kinderen van kinderkoor het Geigken.

Later wil ik actrice worden!dsc_0142

dsc_0136

Sven Van Delsen is afgevaardigde van het trainingscenter badminton in Houthalen. Ze bereiden jongeren voor om door te groeien in de sportwereld.

Onze kinderen dromen van de olympische spelen

De laatste uitzending in het teken van de Houthalense Hemels zit er daarmee op. We hebben een fijne tijd gehad met de toeristische dienst en vooral erg fijne mensen leren kennen op onze weg. Dit was de laatste babbel van dit seizoen met Vera Loysch van de toeristische dienst.

De tentoonstelling gemist? Marie-Louise Vangeel maakte er een mooie fotoreportage van. Klik hier om de reportage te bekijken.

Dit artikel werd geschreven door:

Lenn Melotte

    .