Meer loon voor vrachtwagenchauffeurs familiebedrijf TDL Group

Meer loon voor vrachtwagenchauffeurs familiebedrijf TDL Group

Als eerste transport-en logistiek bedrijf in België doorbreekt TDL Group een 10 jaar aanslepende nationale loondiscussie en maakt een koppeling tussen het bestaande functieclassificatiesysteem en de verloning van de chauffeurs. De chauffeurs krijgen zo loon naar werk en garantie op een stabiel pensioen. Het sociale en lokale contact is voor de Familie Vandeput belangrijk. Ze zijn ook uitgegroeid tot een bedrijf met 800 medewerkers, maar toch staan er vrachtwagens stil wegens niet voldoende beroepschauffeurs.

Met 30 openstaande vacatures wil het bedrijf het beroep van vrachtwagenchauffeur aantrekkelijker maken. Beluister hier het interview met HR verantwoordelijke Leen Claes.

De vakbonden zijn blij met dit pioniersproject van TDL en hopen op een domino effect en dat grote spelers in de sector zullen volgen. Beluister hier het interview met Tom Peeters, Secretaris ABVV.

 

Chauffeur Danny Vanderlinden is al 30 jaar in dienst bij TDL en gaat ook nieuwe chauffeurs mee opleiden. Beluister hier zijn verhaal.

Heb je ook interesse in een job bij TDL Group? Kijk dan eens op hun website.

Dit artikel werd geschreven door:

Hadewig Weyen

    .