Herbeluister: Chiromeisjes Helchteren op kamp in Werchter

Herbeluister: Chiromeisjes Helchteren op kamp in Werchter

De Chiromeisjes van Helchteren zijn op kamp in Werchter. Timo en Lenn gingen op bezoek met de radiostudio om er live uit te zenden. 
Wil je graag weten hoe het met hen gaat? Hieronder kan je alles nog eens herbeluisteren.

Jente en Lotte zitten bij de leiding en gaven Timo uitleg over hoe de voorgaande dagen er zoal uitzagen.

Foto: radio MFY

Bart van het kookteam gaat dit jaar voor het 10e jaar mee op kamp als kookouder. Hij nodigde daarom de ijskar uit om iedereen te trakteren op een ijsje.

Het was vandaag de dag van de keuken waarbij de kookouders eens een dagje mochten uitrusten. We gingen eens in de potten kijken en vroegen aan kookouder Bart hoe ze het deden.
Hij blikte ook nog eens terug op zijn 10 jarige jubileum.

De kinderen amuseren zich op heel wat manieren. Zo hebben ze vlak nadat ze aankwamen grasmannetjes gemaakt. Je kan het misschien al raden, hoe meer water de mannetjes krijgen hoe sneller hun haar groeit.
De kinderen van de speelclub lieten ons hun mooiste grasmannetjes zien.

Foto: radio MFY

Hoe is de sfeer op zo een Chirokamp en wat doen ze zoal? Voor de Dippers waren de bijzondere activiteiten toch wel een hoogtepunt.

De kinderen van de kookouders gingen zich amuseren op de trampoline, en ook onze reporter Lenn mocht meedoen. Verderop kwamen we de jongeren tegen die vandaag de “vettige dag” hadden. Wat dat precies is hoor je hieronder.

De jongeren hebben een behoorlijk tentenkamp opgezet waar ze de nacht doorbrengen. Maar ook overdag kan er even gerust worden aan een grote tafel met een heleboel stoelen. Het ideale moment voor een goed gesprek over het verloop van het kamp.

Spelletjes horen natuurlijk ook bij een Chirokamp. Een van die spelletjes was het ‘Sokkenspel’ dat we live gingen meevolgen.

De uitzending afsluiten deden we samen met de kinderen van de speelclub. Zij kregen de microfoon voor het laatste woord van deze uitzending.

Wil je de volledige uitzending herbeluisteren? Dat kan hieronder.

Dit artikel werd geschreven door:

Lenn Melotte

    .