Genk on Stage 2017

Genk on Stage 2017

23, 24 en 25 juni was er weer een geweldig festival-weekend in Genk. Genk on Stage zorgde dat hun jubileum een spetterende editie werd. Ook wij waren er weer bij, samen met GRK zorgde we ervoor dat niemand iets zou missen van het festival. Het overzicht vindt je hieronder! 

Vrijdag

Vrijdag was het de eerste dag van een heel weekend festivalplezier. Met een mooie line-up zoals Meskens in Motown, Gogol Bordello en Marky Ramone’s Blitzkrieg heerste er een zeer aangename sfeer in Genk.

Ook de radio-caravan stond geparkeerd op de dieplaan, de presentators zorgde voor live radio en een zitje op de eerste rij van het festival. Onze reporters deden enkele interviews met de artiesten, en die kan je hieronder beluisteren!

Nathalie Meskens

Timo ging bij Nathalie op de koffie om eens te vragen waarom ze nu voor ‘Motown’ koos en hoe graag ze nog in Genk is na Danny Lowinski. Beluister het interview onder de foto.

Timo interviewt Nathalie Meskens voor haar show

The Sore Losers

De Limburgse band vertelde ons over hun avontuur in de Verenigde Staten, waarom ze ‘The Sore Losers‘ heten en vooral of de vloer lava was! Zeker een aanrader!

Interview The Sore Losers – GOS

The Sore Losers: "De vloer is boomschors." ?@gos2017 #gos2017

Geplaatst door Radio Genk On Stage op zondag 25 juni 2017

Pat Krimson

We hadden een gesprek met dj Pat Krimson, hij vertelde ons over zijn nieuwe  single en over de ‘hete’ zomer die eraan komt!

Pat Krimson interview GOS

Ook Pat Krimson was er vrijdag op Genk on stage . Hij draaide een geweldige set en had ook nog even tijd voor een interview!#gos2017 Lokale radio MFY Radio GRK

Geplaatst door Radio Genk On Stage op zondag 25 juni 2017

Ook bij onze mobiele studio was er een podium voorzien, onze eerste artieste was Paulien de Donder.

Paulien de Donder

Kon je er niet bij zijn en wil je de sfeer toch proeven? Bekijk dan zeker het onderstaande filmpje!

Genk on Stage – Vrijdag

Geplaatst door Radio Genk On Stage op zaterdag 24 juni 2017

Zaterdag:

De 2e dag van Genk on Stage lokte zo een 40.000 mensen, met artiesten zoals Arno, Het Zesde Metaal en De Geest beloofde het een mooie dag te worden.

DJ Jorn

Dj Jorn stond zondag op het podium, maar we konden hem zaterdag al even de micro onder neus steken.

DJ Jorn op Factor J

 

Lennert Wolfs

Lennert Wolfs is een jonge dj (20) die al heel wat mooie dingen op zijn naam heeft staan. Hoe en wanneer begon hij met draaien en met wie wil hij nog samenwerken? je komt het hier te weten!

Radio GOS – Lennert Wolfs

Voordat LENNERT WOLFS ( btw enige tijd jawel GRK medewerker geweest ) het podium opdook kon Timo hem nog enkele vragen stellen. Check het interview hier!#gos2017 #lennertwolfs #radiogrk #mfy

Geplaatst door Radio Genk On Stage op zondag 25 juni 2017

De Geest

De Genkse artiest vertelt over zijn nieuwe plaat ‘kwamzagoverwon‘ en ook over de vele teksten die hij al schreef voor andere artiesten.

Interview met 'De Geest' op GOS

Wij mochten De Geest interviewen net voor zijn optreden, het resultaat zie je hieronder!#gos2017 #radiogos Radio GRK Lokale radio MFY

Geplaatst door Radio Genk On Stage op zondag 25 juni 2017

Ook op ons eigen podium stonden tal van artiesten:

 

A For Effort

 

Black Cat Biscuit

Lisa Swinnen

Zondag:

De laatste dag van Genk on Stage, artiesten die op de podia stonden waren Cleymans & van Geel, Milow en Stan van Samang.

DJ Jorn & Levi

DJ Jorn heeft samen met Levi een nieuwe plaat uitgebracht. Op Factor J speelde ze die voor de eerste keer live. Hieronder vertellen ze meer over hun samenwerking.

We interviewden DJ Jorn en Levi in de backstage

Cleymans & van Geel

Jonas van Geel, bekend van VTM en Jelle Cleymans, onderandere bekend van Spring zijn al 20 jaar beste kameraden en vormen samen ‘Cleymans en van Geel’. Wij mochten hen voor het optreden al even interviewen.

Brahim

De collega’s van radio MNM waren ook weer aanwezig op Genk on Stage. Wij deden een kort interview met presentator Brahim.

Onze reporter Timo scoorde het telefoonnummer van Julie Van den Steen bij Brahim, of toch niet? ?

Geplaatst door Radio Genk On Stage op zondag 25 juni 2017

Ook zondag was er een optreden op ons eigen podium.

Alex van Hooste & Brent Franssen

 

Alex en Brent

In totaal kwamen er zo een 110.000 (!?) festivalgangers, en werden er zo een 200.000 herbruikbare bekers verbruikt. Kortom, het was een geweldige editie! 

En wij zien jullie volgend jaar graag terug! 

Dit artikel werd geschreven door:

Timo Piredda

    .