Festival Extrema Outdoor investeert in een geluidsplan voor editie van 2019

Festival Extrema Outdoor investeert in een geluidsplan voor editie van 2019

Elk jaar in het Pinksterweekend is er in Houthalen-Helchteren het festival Extrema Outdoor. Het festival kreeg afgelopen editie af te rekenen met een klachtenstroom over geluidsoverlast. Na zeven vlekkeloze jaren liep het vorig jaar mis.

De organisatie van Extrema Outdoor Belgium en het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren lieten een geluidsstudie uitvoeren en die resultaten zijn nu bekend gemaakt.

Jeroen Diepens, organisator van Extrema Outdoor Belgium.

 

Het festival Extrema Outdoor heeft Houthalen-Helchteren de afgelopen jaren op de kaart gezet. Maar vorig jaar kwam er plotseling heel wat tegenwind van omwonenden uit de wijken omwille van geluidsoverlast. Ook burgemeester Alain Yzermans werd persoonlijk door de inwoners aangesproken en hij besloot hierop ook actie te ondernemen.

 

Ook schepen van milieu Muhammet Oktay is een trouwe festival bezoeker maar was toch verschoten van de cijfers. Het festival betekent veel voor Houthalen-Helchteren en het gemeentebestuur wil het ook graag behouden, vandaar dat er ook onmiddellijk met de organisatie werd samengezeten.

 

Het Festival Extrema gaat door van 7 tot en met 9 juni 2019 met de nieuwe maatregelingen van het geluidsplan. De eerste ticketverkoop start donderdag 13 december 2018 om 19u dus als je er snel bij wil zijn is dat je kans want tot de volledige line-up bekend wordt gemaakt, heb je de kans een ticket te kopen met €10 korting. Deze tickets kan je bekomen via www.extrema.be

Dit artikel werd geschreven door:

Hadewig Weyen

    .